Tuesday, September 26, 2023
HomeTechnologyDit zijn 13 grote namen in AI die je moet kennen –...

Dit zijn 13 grote namen in AI die je moet kennen – en hun visie op de mogelijkheden en gevaren van de technologie

 

  • Artificial intelligence (AI) heeft met de introductie van vraagbaak ChatGPT in november het grote publiek bereikt.
  • Wetenschappers, CEO’s en politici discussiëren nu over de vraag hoe de technologie het dagelijks leven gaat veranderen.
  • Dit zijn 13 grote namen uit de wereld van AI en de kansen en gevaren die ze zien.
  • Lees ook: De grootste uitdaging van artificial intelligence ligt niet bij vooroordelen of uitlegbaarheid, maar bij het ecosysteem rondom AI

Artificial intelligence (AI) is haast niet meer weg te denken. Terwijl er volop in wordt belegd, buigt de maatschappij zich over de vraag hoe AI-toepassingen de manier waarop we met elkaar communiceren veranderen, hoe ze ons leven efficiënter maken en welke banen er zullen worden overgenomen door de technologie.

De afgelopen maanden zijn topbestuurders uit de sector en wetenschappers zich gaan uitspreken over de risico’s en de voordelen die de technologie met zich meebrengt. Volgens sommige experts zal AI de kwaliteit van het menselijk leven flink verbeteren. Anderen hebben een brief ondertekend om de ontwikkelingen zes maanden te pauzeren en sommigen zeggen dat de technologie een groter gevaar voor de wereld is dan klimaatverandering.

Kortom: AI is hot, maar ook omstreden. Om je te helpen door de bomen het bos te zien, heeft Insider een lijst opgesteld van grote namen uit de sector. Deze vormt een goed startpunt om te begrijpen wat er allemaal speelt rond de technologie en hoe AI de toekomst kan veranderen.

Dit zijn 13 grote namen in AI die je moet kennen en hun visie op de mogelijkheden en gevaren van de technologi

LEES OOK: Beleggen in artificial intelligence met een ETF: door in de hele keten te beleggen, verklein je de risico’s

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments